2 of meer domeinnamen kopen? Gebruik code "PERFECT" voor 10% korting!

Hoe werkt de quarantaine-periode voor domeinnamen in Nederland?

Als een domeinnaam niet langer wordt betaald, niet wordt verlengd, wordt opgezegd of bijvoorbeeld door een faillissement vrijkomt, komt de domeinnaam in quarantaine. Vanaf het zogeheten moment van opheffing van de domeinnaam, start een periode van 40 dagen waarin de domeinnaam nog niet geregistreerd kan worden.

De quarantaine-periode is bedoeld om houders van domeinnamen de mogelijkheid te geven om een onbedoelde opheffing te annuleren. Een eigenaar heeft dus 40 dagen de tijd om zijn of haar domeinnaam uit quarantaine te halen.

Als een houder de domeinnaam niet uit quarantaine haalt, zal de domeinnaam vrijkomen. Als de domeinnaam vrijgekomen is, kan deze dus door eenieder worden geregistreerd. Het vrijkomen van domeinnamen uit quarantaine noemen we ook wel 'vrij vallen' of 'droppen'. Gedropte domeinnamen kunnen voor het reguliere registratietarief worden geregistreerd. Echter, in de praktijk worden de mooiste domeinnamen direct 'gevangen' door enkele 'dropcatchers' in Nederland. De kans dat je zelf een mooie domeinnaam kunt registreren die uit quarantaine vrijkomt is nihil. Je zult dus bijna altijd een goede dropcatcher nodig hebben om een domeinnaam uit quarantaine te vangen.

Op Perfecte.nl bieden we domeinnamen aan die we hebben ingekocht en uit quarantaine hebben gevangen. In tegenstelling tot vele andere dropcatchers bieden wij de namen aan voor een vaste prijs. Dus niet per opbod of veiling met reserveprijs.

Is jouw domeinnaam in quarantaine gekomen, en wil je die domeinnaam uit quarantaine halen? Dat kan! Neem contact op met de partij waar je je domeinnaam hebt geregistreerd, de registrar. Je kunt dit opzoeken in de Whois van de SIDN.

Als jouw registrar niet reageert, dan kun je een andere registrar vragen om de domeinnaam uit quarantaine te halen. Wij kunnen je bij Perfecte.nl ook helpen je domeinnaam uit quarantaine te halen als je kunt aantonen dat jij de originele eigenaar bent. Neem hiervoor contact met ons op. Voor het onderzoek naar je identiteit en het uit quarantaine halen van je domeinnaam rekenen we € 125,- excl BTW. 

 

Credits: afbeelding door Liv Hema via Unsplash